Sastamalan & Punkalaitumen seudun matkailusivusto

Punkalaidun

Tervetuloa Punkalaitumelle, kasvamisen kuntaan!

Punkalaidun on lounaisella Pirkanmaalla sijaitseva luonnonkaunis reilun 3200 asukkaan kunta. Punkalaidun on eloisan maaseudun, hyvän asumisen ja tyytyväisten asukkaiden paikkakunta. Maisemaa määrittää vahvasti kunnan läpi virtaava Punkalaitumenjoki sekä sen varrelle syntynyt pitäjän maisema-arkkitehtonisesti merkittävä keskustaajama. Punkalaidun synnytettiin Pietari Brahen päätöksellä vuonna 1639, joten kunnalla on jo lähes 375 vuoden oma historiansa. Kunnantalo on yksi Suomen kauneimmista. Punkalaidun on maaseutumatkailijan unelmakohde.

Punkalaitumen kunta on sanan mukaisesti Kylä tarinoita tulvillaan tarjoten hienoja matkailumahdollisuuksia. Maankuulu Särkän tanssilava vetää Vehkajärven rannalle vuosittain tuhansia tanssin ystäviä. Mauri Kunnaksen kirjojen pihapiiri Koiramäki on Yli-Kirran talonpoikaismuseon ytimessä. Puhdas luonto ja riistamatkailumahdollisuudet sekä Porttikallion urheilukeskus ja Punkalaitumen Golf tarjoavat mahdollisuuksia aktiivisille liikkujille, Maisematiemaraton kuntoilijoille. Vahvan urheilupitäjän yleisurheilukentälle, jossa Seppo Räty heitti keihään maailmanennätyksen 96,96 metriä, on matkailijakin tervetullut. Yksi tunnetuimmista tapahtumistamme on Kaikkien aikojen maatalousnäyttely heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kunnan matkailuyrittäjät tarjoavat monipuolisia ja omaleimaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Punkalaitumella koet unohtumattomia hetkiä tunnelmallisilla maatilamatkailutiloillamme.

Majoituspalveluiden lisäksi tarjolla on aitoa lähiruokaa kasviksista seudulla vaeltavaan riistaan. Runsaan lihatuotannon antimia löytyy aina makkaroista luomunautaan. Savusauna lammenrannalla, ilta kodassa, retkeily Punkalaitumenjoella tai uskomattoman hieno kahvilaelämys kunnan keskustassa on kaikki mahdollista. Parhaimmillaan löydät itsesi luonnonkauniissa maalaisidyllissä.

Punkalaidun tarjoaa aidon, lämpimän ja yhteisöllisen ympäristön edulliseen asumiseen. Vasta valmistuneella Saunaojan asuntoalueella on vielä uudisrakentajille tontteja vapaana, ja lähitulevaisuudessa kunnassa saatamme loppuun Penttilän asuntoalueen kaavan uudistamisen rakentajien käyttöön. Uskomme vahvasti siihen, että tulevaisuudessa ihmiset arvostavat yhä enemmän Punkalaitumen kaltaista paikkaa, jossa keskeiset lähipalvelut ja mahdollisuus laadukkaaseen elämiseen tarjotaan turvallisessa maaseutukeskuksessa. Punkalaitumen kunnan terve talous ja kunnan yhteisten asioiden hoitoa ryydittänyt ainutlaatuinen yhteishenki antaa hyvän pohjan kunnan kehittämiselle näissäkin haasteissa.

Punkalaitumella on totuttu elämään sulassa sovussa Pirkanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen yhtymäkohdassa. Yhteistyö naapureiden kanssa onkin yksi kunnan helmistä. Tällä yhteistyön viitoittamalla tiellä haluamme jatkaa myös tulevaisuudessa ja ottaa sinut vastaan elinvoimaiseen kuntaamme.

Olet aina tervetullut Punkalaitumelle!

Punkalaidun

  • perustettu 1639
  • asukasluku 3 236
  • maakunta: Pirkanmaa (Lounais-Pirkanmaa)
  • pinta-ala: 363,85 km2
  • tuloveroprosentti: 19,75
  • Kotisivut: www.punkalaidun.fi

 
ALUEEN YRITYKSIÄ JA PALVELUJA